Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Levenmetmigraine.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Levenmetmigraine.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Doortje

Geschreven op: Dinsdag 2 September 2008 om 23:30
Ongepast of beledigend?

Hallo, ik slik sinds twee maanden ongeveer propranolol tegen de migraine. Ik merk wel dat ik ook al 2 maanden haaruitval heb wat steeds erger wordt. Heeft nog iemand deze ervaring met propranolol gehad? En wat is hier aan te doen? Ik neem de propranolol ook tegen hartritmestoornissen. Zijn er ook nog andere beta-blokkers die geen eventuele haaruitval als bijwerking hebben?

Groetjes, Doortje 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: wendy op Maandag 8 September 2008 om 15:56 Ongepaste reactie?

Hoi,
Ik heb zelf ook propanolol geslikt. Ik had geen haaruitval, maar was altijd chronisch moe. Mijn bloeddruk was bij inspanning maar 90/50. Ik heb nu de propanolol weer afgebouwd. Dit koste erg veel moeite door de afkickverschijnselen.
Ik heb wel eens gehoord dat haaruitval inderdaad van propanolol kan komen. Ik weet niet of andere middelen die bijwerking kunnnen hebben. Overleg anders is met je apotheker (die weet meestal meer van dit soort dingen als de huisarts)


Geschreven door: Iris op Dinsdag 21 Oktober 2008 om 21:28 Ongepaste reactie?

Volgens mij moet je af van dit middel. Ik zou overstappen op een van de triptanen (slikt zelf Maxalt).

Volgende staat op internet over de toepassing van propranolol.

"Propranolol behoort tot de groep geneesmiddelen die bŤtablokkers worden genoemd. Het verlaagt de bloeddruk, vertraagt de hartslag en vermindert de zuurstofbehoefte van het hart."

En over de toepassing tegen Migraine het volgende:

"Als u na drie maanden nog geen verbetering merkt, kunt u beter in overleg met uw arts een ander medicijn proberen"

Als je echte migraine hebt, en dus je bloedvaten in de hersenen uitzetten, heb je volgens mij meer aan een van de Triptanen.

Succes.


Geschreven door: wendy op Woensdag 22 Oktober 2008 om 11:33 Ongepaste reactie?

Hoi Iris
triptanen worden gebruikt als je migraine hebt. Betablokkers (zoals propanolol) moeten voorkomen dat je migraine krijgt. Is dus een preventief middel.
Ik merkte wel toen ik propanolol gebruikte dat aanvallen minder werden en minder hevig. Vooral het gebonk in je hoofd.

groetjes wendy


Geschreven door: Sylvia Borin op Dinsdag 28 Oktober 2008 om 21:46 Ongepaste reactie?

Haaruitval herken ik ook bij propranolol. Zo erg zelfs, dat het nu ook voor anderen zichtbaar wordt. Maar, de migraine aanvallen lijken vooralsnog minder. Mocht je een nieuwe medicijn hebben Doortje, zonder haaruitval, laat het graag hier even weten!


Geschreven door: Franka op Dinsdag 24 Maart 2009 om 16:23 Ongepaste reactie?

Ik gebruik zelf al jaren propranolol, omdat ik van de triptanen alleen maar last van bijwerkingen heb (stijve nek, verbrand aanvoelend gezicht e.d.)

Bij de propranolol heb ik nergens last van; wel een raar idee dat je haren kunnen uitvallen van dat middel. Ik zou ook zeggen dat je dan even langs huisarts of apotheker moet gaan; misschien dat metropolol iets voor je is...Zelfde werking als propranolol, maar misschien zonder het haren uitvallen...

Succes!


Geschreven door: Catty op Vrijdag 17 April 2009 om 23:30 Ongepaste reactie?

Ik ben sinds eergister begonnen met propranolol.
Daarvoor heb ik 2 weken maxalt geslikt. De bijwerkingen waren zo erg dat ik gelijk moest stoppen.
(hartkloppingen, druk op de borst, pijn in de benen).

Maxalt gebruik je als je merkt dat je een aanval krijgt. En Propranolol slik je elke dag.
Misschien inderdaad even contact opnemen met de apotheker of de huisarts.

sterkte,
groetjes Catty


Geschreven door: Rosalie op Maandag 27 April 2009 om 10:30 Ongepaste reactie?

Dag iedereen,

Ik heb zelf al 18 jaar last van migraine en slikte een tijdje geleden ook propranolol, maar daar kreeg ik het erg benauwd van en druk op de borst. Toen kreeg ik van de huisarts metoprolol, dat is een broertje van de propranolol maar iets gerichter in zijn werking. Verlaagt ook de bloeddruk en vermindert de hevigheid en hoeveelheid van de aanvallen. Werkt goed bij mij. Voor de aanvallen zelf heb ik imigran injecties en die zijn helemaal super! Binnen een half uur ben ik van mijn aanval met misselijkheid af! Ik moest me even over de angst van de naald heenzetten, maar het is een soort van prikpen met een naaldje die eruit schiet dus dat gaat nu prima.
Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben.


Geschreven door: simoontje op Vrijdag 15 Mei 2009 om 21:28 Ongepaste reactie?

Hallo!
Ik heb ook behoorlijke haaruitval,vermoedelijk door de propranolol. Ik voel me tevens traag,moe,opgeblazen, suizende oren en hartkloppingen (bijvoorbeeld bij het opstaan)en nu inmiddels na een half jaar is mijn migraine in alle hevigheid terug. Ik denk dus aan afbouwen!Ik heb me trouwens wel een half jaar rustig gevoeld, zonder migraine. Dat was wel een fijne pauze. Maar nu worden de bijwerkingen die ik ervaar me teveel, en dus ga ik verder zoeken naar andere oplossingen.Succes iedereen!


Geschreven door: sylvia op Maandag 7 September 2009 om 22:47 Ongepaste reactie?

Ik ben al een tijdje verbaasd over de bergen haar die ik verlies, en heb bovendien onverklaarbare verdikte plekjes op mijn onderarmen. Bij nazoeken op internet en navraag bij de apotheek over de bijwerkingen van propranolol blijken beide waarschijnlijk bijwerkingen van dit middel9 te zijn.
Aangezien ik de betablokkers slik i.v.m. mitralisklepinsufficientie zal het niet zo makkelijk zijn vrees ik, om een ander middel te vinden. Ervaringen met andere middelen zijn welkom!


Geschreven door: ingrid op Maandag 25 Januari 2010 om 15:14 Ongepaste reactie?

hallo iedereen
ik slik propranolol al een jaar
ik heb er twee keer een kleine tia van gehad je wordt
er ook onzetten moe van ik mag deze medicijne niet meer gebruiken. ik hoop dat ze iets anders voor mijn hebben. deze medicijne onderdrukken alleen je hoofdpijn en dat is ook niet goed ik heb zelf de hoogste dozis van 160 mg begin niet aan deze medicijne

iedereen veel beterschap


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(Advertentie)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Levenmetmigraine.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Hoofdpijn van kinderen

De hoofdpijn van kinderen en de kopzorgen van hun ouders.

Is er eigenlijk wel een verschil tussen de hoofdpijn van kinderen en de hoofdpijn van volwassenen?

Het antwoord luidt : Ja.

Een interessant artikel van onze eigen redacteur neuroloog Pjotr Carbaat

Lees hier het hele artikel

INTERVIEW

Hoofdpijn is ťťn van de meest voorkomende medische klachten op de wereld. Er zijn hoofdpijnen die bijna niet te verdragen zijn en dagen aanhouden zoals migraine of cluster hoofdpijn. Deze gevallen kunnen terecht bij de hoofpijnpolikliniek van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Een gesprek met neuroloog Reinder Holscher.

Lees het interview

Nieuwe aanpak migraine

Een derde van de Nederlanders met migraine krijgt niet de behandeling die nodig is. Terwijl de behandeling en medicijnen er wel zijn. Migraine wordt nog niet voldoende erkend als een ziekte volgens neuroloog Eekers.

Lees het artikel (PDF)

Advertentie