Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Levenmetmigraine.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Levenmetmigraine.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Anneke

Geschreven op: Maandag 26 April 2010 om 13:07
Ongepast of beledigend?

Dag lotgenoten,

Wellicht heb ik een oplossing voor die vreselijke migraine.
Mijn naam is Anneke, ik ben 48 jaar en al vanaf mijn 20ste migrainepatient. De eertse jaren had ik twee keer per maand een aanval die ik bestreed met ergotamine en later met imigran. De aanvallen kwamen tijdens menstruatie en ovulatie. Toen ik eind dertig was, kwamen de aanvallen frequenter en na chemokuren i.v.m. borstkanker toen ik 39 was, kwamen de aanvallen zeer frequent. Minimaal twee keer per week.
Ik heb van alles geprobeerd: betablokkers (selokeen e.d., depakine, accupunctuur, voetrefelxtherapie, chinese thee), maar niets hielp afdoende. Alleen de depakine hielp, maar dat effect was na drie maanden ook weg.
Een vriendin van mij raadde mij aan medicinale cannabis te gebruiken en in november j.l. ben ik daar mee begonnen. Het effect is grandioos. Ik heb nog slechts drie a vier aanvalletjes per week. Ze duren heel kort (meestal 6 uur) en zijn veel milder. ik behandel de aanvalletjes met een almogran tablet. Heel soms nog een imigraninjectie. (slechts twee keer sinds november!) Ik moet wel melden dat de cannabis minder effect heeft op echte menstruele migraine. Ik zit (door de chemo''s) in de overgang dus ik heb daar niets meer mee te maken.
Ik gebruik cannabis flos bedrocan.Ik krijg de cannabis op recept van mijn huisarts en laat het bezorgen door een cannabisapotheek in Groningen. Ik zet een liter thee van 1 gram en drink elke avond een kop van deze thee. Bijkomend effect is dat ik weer slaap. Ik ben chronisch rugpatient en lig elke nacht wakker van de pijn. Cannabis heeft een positief effect op zenuwpijn, daadoor kan ik weer slapen. Heerlijk.
Migraine is verschrikkelijk. Je kunt niet meer functioneren. Ik was wanhopig en moedeloos. Nu leef ik weer.
Ik wilde jullie deze positieve ervaring niet onthouden. Vandaar dit berichtje. 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: Anneke op Maandag 26 April 2010 om 14:12 Ongepaste reactie?

Ik ontdek net een storende fout in mijn bericht van eerder deze dag. Ik heb nu nog slechts drie a vier aanvalletejs per maand. (niet per week) Sorry


Geschreven door: Sim op Dinsdag 25 Mei 2010 om 20:30 Ongepaste reactie?

Wat fijn Anneke zeg, wat super. Het is inderdaad verschrikkelijk die migraine, loop er ook al 20 jaar mee en eigenlijk radeloos, wel vast aan de Maxalt, slik er nu te veel. Dus zeggen de artsen, stop er 2 tot 3 maanden mee, resoluut. Nou ik kan je zeggen dat dat niet gaat. Ik word zo ziek en zo beroerd en krijg zo een pijn... Maar misschien dat het met zoiets als canabis thee wel gaat?? Ik ga me er eens in verdiepen!


Geschreven door: anneke op Zaterdag 12 Juni 2010 om 21:27 Ongepaste reactie?

Dag Sim,

Ik kijk niet zo vaak op dit forum en las dus net pas je reactie op mijn bericht. Ik kan je nog steeds de canabis van harte aanbevelen. In Groningen zit een cannabisapotheek. Apotheek hanzeplein. Ik denk dat je daar wel informatie kunt krijgen, maar over de werking van cannabis bij migraine is nog heel weinig bekend. Als je googled vind je ook heel weinig. Mocht je nog meer willen weten vraag gerust. Ik ben in ieder geval ervarensdeskundig. Succes en veel sterkte gewenst. Ik weet hoe je je voelt.


Geschreven door: martine op Donderdag 19 Augustus 2010 om 23:17 Ongepaste reactie?

Beste Anneke,

De gelijkenis is verbluffend.
Dat we beide migrainepatient zijn is logisch op dit forum, maar ik heb ook borstkanker gekregen op mijn 32e en ben nu in de overgang door de gevolgen van de behandelingen. Ik zoek nog naar balans, omdat ik ook overtuigd ben dat het bij mij door inspanning/ me druk maken veroorzaakt wordt (de migraine). Ik ben nu 35 en vind vooral de overgang zwaar nu, met 2 kleine kinderen.
Wat fijn om te lezen dat je weer LEEFT! Go on!


Geschreven door: thea op Vrijdag 5 November 2010 om 20:57 Ongepaste reactie?

beste anneke
ik kwam toevallig op dit forum ik heb ook al sinds mijn 20 ste elke maand last van migraine op mijn 42 ste werden de aanvallen minder 1 keer in de 3 a 4 maanden nu heb ik vanwege borstkanker chemo en bestraling gehad en het laatste half jaar komen de aanvallen bijna elke week soms 2x in de week. mijn vraag is hebben jullie ook migraine met een aura. en kan de chemo hier een oorzaak van zijn.
ik gebruik geen medicijnen ik ziek mijn aanvallen altijd uit door 24 uur op bed te blijven liggen in het donker hooguit een paracetamol tegen de hoofdpijn maar niet altijd.


Geschreven door: sandra op Zaterdag 6 November 2010 om 15:43 Ongepaste reactie?

Hallo,
Ik ben 41 jaar en 5 maanden geleden heb ik ernstige longembolie en trombose en moest stoppen met de anticonceptiepil,ik gebruikte die om minder vaak migraine te hebben door door te slikken af en toe maar had toch wel 2 soms 3x p.m zeer heftige migraine die 3 dagen duurde.
nu moest ik verplicht stoppen met de pil en blijk ik na steeds opvliegers te hebben, in de overgang te zitten en heb nu 5 maanden niet meer gemenstrueerd,mijn migraine is toegenomen,heb nu elke week een aanval maar ze zijn wel wat milder.
Mischien dat bij degene die chemo hebben gehad de toename van migraine ook door de overgang komt en niet door de chemo zelf? ik heb ook dagelijks scherp hoofdpijn,word ik ook gek van en triptanen helpen vrijwel nooit,heel somsverlicht het een beetje.


Geschreven door: sandra op Zaterdag 6 November 2010 om 15:46 Ongepaste reactie?

Oja,over de cannabis,ik zou dat ook wel willen proberen maar durf niet mijn huisarts daar naar te vragen.
Ik heb een paar jaar geleden wiet geprobeerd te roken tegen de migraine maar werd nog veel beroerder erdoor. smiley had het bij een coffeshop gehaald,nou ja ik liet mijn man het halen voor me.


Geschreven door: Cmvv op Vrijdag 20 Januari 2017 om 17:48 Ongepaste reactie?

Hallo Anneke,

Mag ik vragen hoe het inmiddels met je gaat? Ik ben zelf heel benieuwd naar het effect van medicinale cannabis, omdat ik exessief veel sumatriptan injecties gebruik per maand (16) en ze nu niet krijg.Ik krijg van mijn neuroloog ook geen alternatief aangeboden, of iets van pijnstilling, en vol me nu gedwongen te gaan expirimenteren met wiet. Ik ben 47 en heb in heel mijn leven nog nooit een sigaret zelfs maar gerookt, dus een hele stap. Ik hoop wel een arts te vinden die het wil voorschrijven en begeleiden, geen idee hoe ik het moet gebruiken, nl. Ik woon in Zeeland, daar lijken ze er niet happig op.


Geschreven door: Bianca op Zaterdag 2 September 2017 om 12:04 Ongepaste reactie?

www.cbddrogist.nl heeft veel informatie... de CBD-olie lijkt goed tegen migraine!


Geschreven door: Alice op Woensdag 6 September 2017 om 09:27 Ongepaste reactie?

Gebruiken jullie de medicinale wiet en/olie nij een aanval of profylactisch ?
En bv de olie : hoeveel druppels van welke sterkte per dag ?
Dank en groet


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(Advertentie)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Levenmetmigraine.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Hoofdpijn van kinderen

De hoofdpijn van kinderen en de kopzorgen van hun ouders.

Is er eigenlijk wel een verschil tussen de hoofdpijn van kinderen en de hoofdpijn van volwassenen?

Het antwoord luidt : Ja.

Een interessant artikel van onze eigen redacteur neuroloog Pjotr Carbaat

Lees hier het hele artikel

INTERVIEW

Hoofdpijn is ťťn van de meest voorkomende medische klachten op de wereld. Er zijn hoofdpijnen die bijna niet te verdragen zijn en dagen aanhouden zoals migraine of cluster hoofdpijn. Deze gevallen kunnen terecht bij de hoofpijnpolikliniek van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Een gesprek met neuroloog Reinder Holscher.

Lees het interview

Nieuwe aanpak migraine

Een derde van de Nederlanders met migraine krijgt niet de behandeling die nodig is. Terwijl de behandeling en medicijnen er wel zijn. Migraine wordt nog niet voldoende erkend als een ziekte volgens neuroloog Eekers.

Lees het artikel (PDF)

Advertentie