Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Levenmetmigraine.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Levenmetmigraine.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Marion

Geschreven op: Woensdag 1 Februari 2006 om 15:17
Ongepast of beledigend?

Ik heb al zolang ik mij kan herinneren migraine.. Maar sinds enkele maanden heb ik dagelijks felle hoofdpijnen en de hele dag vlekjes voor mijn ogen. Ben weer bij de neuroloog geweest en die vermoedt dat ik lijdt aan constante aanvallen. Ik heb nieuwe medicijnen gekregen. Topamax, 25 mg.. Dit is een nieuw middel speciaal voor migraine patienten. We gaan de dosering opschroeven naar 100 mg. Ik krijg ook nog een E.E.G. onderzoek en een MRI scan. Deze onderzoeken heb ik 10 jaar geleden ook al eens gehad en door de jaren heen heb ik al van alles geprobeerd. Heb behandelingen gehad in het ziekenhuis, fysiotherapie, accupuntuur, iriscopie, steunzolen enz, enz... Ik hoop dat ik deze keer echt geholpen kan worden. Met een migraine-aanval 1x in de zoveel tijd kan ik leven.. Maar zoals het de laatse maanden gaat.. Dat houdt geen mens vol!!  

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 36 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: Birgit op Maandag 29 Mei 2006 om 11:50 Ongepaste reactie?

Hai Marion,

Helpen de Topamax medicijnen bij jou? Ik slik dezelfde medicijnen als jou. En ben benieuwd hoe het bij jou werkt. De arts denkt inderdaad ook dat ik aan chronische migraine lijdt. Gelukkig heb ik geen last van vlekjes voor mijn ogen. Ik ben benieuwd naar je reactie!

Groetjes,

Birgit


Geschreven door: ik op Woensdag 28 Juni 2006 om 22:10 Ongepaste reactie?

door het slikken van 2 of 3 keer per week medicijnen kan je juist weer hoofdpijn krijgen. Heb je wel eens van cranio sacrale therapie gehoord. Kan je vast op Google vinden. (evenals medicijn afhankelijke hoofdpijn MAH)Heeft bij mij geholpen. was bijna een half jaar hoofdpijn en migraine vrij. Nu moet ik weer eens in de herhaling, want inmiddels is het weer terug helaas.


Geschreven door: tinuske op Zaterdag 11 November 2006 om 00:29 Ongepaste reactie?

Hoi Marion
Ook ik heb maanden lang elke dag flitsen gehad die gevolgd werden door zware hoofdpijnen. En dit ging ook maanden lang door. Ik ben begonnen met topamax al tijdens alle andere onderzoeken. Als ik heel eerlijk ben, is het resultaat verbluffend. ik heb in 2 maanden tijd maar enkele keren flitsen gehad, af en toe gevolgd door lichte hoofdpijn en maar een keer een volle aanval. Maar ik krijg wel erg veel jeuk en uitslag dus zit in in twijfel of de bijwerking het effect wel waard is. Voorlopig nog wel. Succes


Geschreven door: ria op Woensdag 7 Maart 2007 om 22:21 Ongepaste reactie?

Ook ik slik nu sinds 8 weken topamax en heb er veel baat bij.Heb er geen nare bijwerkingen bij,behalve een droge mond.Wel heb ik enorme last van mijn knieen gekregen,loop bij de therapeut nadat de huisarts slijtage had vastgesteld,maar de therapie helpt niet,nu moet ik morgen weer voor controle naar de neuroloog en wil hem vragen of gewrichtspijn ook een bijwerking kan zijn,stond nl op de bijsluiter dat het heel! zelden voorkomt.Ben benieuwd wat hij er van zal zeggen.Succes voor jullie allen.


Geschreven door: Willem op Vrijdag 6 April 2007 om 12:25 Ongepaste reactie?

Ooit laten onderzoeken of het clusterhoofdpijn is?


Geschreven door: Sinie op Woensdag 11 April 2007 om 09:22 Ongepaste reactie?

Sinds een week slik ik Topamax tegen migraine. Ik heb last van duizeligheid, tintelingen en zit in een emotionele achtbaan: soms voel ik me rustig/sloom dan opeens onrustig en kan ik in paniek raken. Kan iemand me vertellen of deze bijwerkingen in de loop van de tijd minder worden? (ik zit pas op 25 mg en moet morgen eigenlijk al met 50 mg beginnen...)


Geschreven door: neely op Vrijdag 27 April 2007 om 19:13 Ongepaste reactie?

Neem sinds 3 weken topamax. Moet nu stoppen wegens te ernstige bijwerkingen: Angstaanvallen, hypperventilatie, voos gevoel in knieen, en druk in oren en slapen. Heeft er nog iemand last van druk in de oren en slapen?


Geschreven door: joke op Zondag 6 Mei 2007 om 14:57 Ongepaste reactie?

hoi, ik neem topamax voor verschillende redenen voor epilepsie en hoofdpijn. ik moet wel zeggen als ik de keuze zou hebben zou ik er niet aan twijfelen. als je veel minder hoofdpijn hebt of geen meer door deze medicatie neem ze verder als je depakine moet pakken tegen hoofdpijn heb je veel meer nevenwerkingen dus succes ermee;


Geschreven door: robert op Dinsdag 8 Mei 2007 om 20:08 Ongepaste reactie?

Hoi, Ik gebruik nu ook 3 week topamax tegen migraine. ik ben erg moe en lusteloos heb ook last van mijn knieen, en soms vergeet ik gewoon waar ik mee bezig ben op mijn werk. En ik ben normaal een flinke eter dat is nu anders ik moet mezelf dwingen om te eten. Gaat dit op den duur nog over of niet?


Geschreven door: sun op Woensdag 16 Mei 2007 om 09:38 Ongepaste reactie?

Mijn vriend gebruikt sinds 3 weken topamax. Hij viel eerst 3x per week of vaker flauw en werd gek van de bartsende hoofdpijn. Met topamax valt hij al 2 weken niet meer flauw en heeft wel veel hoofdpijn, maar minder... Bijwerkingen: concentratiestoornissen, gevoelenens worden versterkt (is erg depri en 5 minuten later loopt ie weer fluitend rond), ook is hij erg onrustig. Verder ziet hij vlekken als het schemerig is.


Pagina 1 van 36 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(Advertentie)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Levenmetmigraine.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Hoofdpijn van kinderen

De hoofdpijn van kinderen en de kopzorgen van hun ouders.

Is er eigenlijk wel een verschil tussen de hoofdpijn van kinderen en de hoofdpijn van volwassenen?

Het antwoord luidt : Ja.

Een interessant artikel van onze eigen redacteur neuroloog Pjotr Carbaat

Lees hier het hele artikel

INTERVIEW

Hoofdpijn is ťťn van de meest voorkomende medische klachten op de wereld. Er zijn hoofdpijnen die bijna niet te verdragen zijn en dagen aanhouden zoals migraine of cluster hoofdpijn. Deze gevallen kunnen terecht bij de hoofpijnpolikliniek van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Een gesprek met neuroloog Reinder Holscher.

Lees het interview

Nieuwe aanpak migraine

Een derde van de Nederlanders met migraine krijgt niet de behandeling die nodig is. Terwijl de behandeling en medicijnen er wel zijn. Migraine wordt nog niet voldoende erkend als een ziekte volgens neuroloog Eekers.

Lees het artikel (PDF)

Advertentie