Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Levenmetmigraine.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Levenmetmigraine.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Ans

Geschreven op: Donderdag 20 April 2006 om 21:40
Ongepast of beledigend?

De neuroloog heeft bij mij vastgesteld , dat ik migraine accompagnee heb.
Vreselijk pijnlijk en Lastig .
Tijdens een aanval ben ik tijdelijk aan ťťn kant verlamd .
Omdat dit regelmatig gebeurd , zou ik graag van medepatienten horen wat bij hen
het beste helpt.
Op het moment gebruik ik Propranolol en Imigran . 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 6 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6]

Geschreven door: dusty op Donderdag 26 Oktober 2006 om 19:19 Ongepaste reactie?

Heb de zelfde vorm van migraine en ben ook aan een zijde verlamd li kant.
Gebruik ook imigran 100mg .
Het beste is de aanval op tijd aan te voelen komen bv: als je erg moe bent/bijzonder veel energie hebt veel zin in zoetigheid.
Neem dan zo snel mogelijk imigran in en ga direkt op bed liggen.
Doe het daarna zeker 2 dagen rustig aan.
Praat over je problemen en krop ze niet op dit verergert de migraine.
Ook het drinken van meer dan 3 koppen koffie of thee kunnen migrane verergeren.
Ik ga op dezelfde tijden naar bed en sta ook op dezelfde tijden weer op , probeer een vast ritme aan te houden.
Zorg in de winter voor voldoende beweging en frisse lucht.
Plan dingen in het voren zodat je voldoende tijd hebt om je voor te bereiden.
Neem tijd voor ontspanning bv door een leuke hobby.
Wou ook nooit geloven dat het hielp maar ik voel me een stuk beter en heb veel minder aanvallen.
Wens je heel veel sterkte en succes hoop dat het bij jou ook werkt !!!!!!!!!!

Groetjes Dusty.


Geschreven door: woefie op Woensdag 22 November 2006 om 12:19 Ongepaste reactie?

Ik herken je klachten. Heb deze vorm ook al vanaf dat ik ongeveer 8 a 9 jaar was. Ik ben nu 38. Ik heb het gelukkig meestal maar 1 keer per jaar. Ik kan het momenteel heel vaak aanvoelen komen. Overdag ga ik dan heel veel geeuwen en dqan krijg ik concentratiestoornissen. ik neem dan zelf twee ibuprofen tabletten in en dan lukt het mij vaak om het tij te keren. Ik heb ook wel eens oxacepam gebruikt. Dit deed ik dan om te ontspannen.
Ik ben bij de neuroloog geweest en die heeft mij afgeraden om de middelen imigran te gebruiken. Deze middelen zijn voor de hoofdpijn en die ontstaat door een vaatverwijding. De middelen tegen de hoofdpijn zijn vaatvernauwend. Als je de verlamming hebt, dan heb je juist een vaatvernauwing en moet je deze niet versterken. Je kan de imigran het beste gebruiken als de verlamming weggetrokken is en je voelt de hoofdpijn opkomen.
Jammer genoeg is er voor de verlamming nog niet echt iets op de markt. Heb je trouwens net als ik ook woordvindingsproblemen? Ik kan wel praten, maar er komen totaal onzinnige dingen uit mijn mond. Dingen die ik helemaal niet wil zeggen.
Bij mij duurt een aanval ongeveer een half uur tot een drie kwartier.
Het lastigste bij mij is, dat ik vaak s''nachts wakker wordt met een slapende arm en pas later door heb dat het migraine is. Dan ben ik te laat om er nog iets aan te doen. Dan is het gewoon afwachten tot het weer voorbij is.
Zit het bij jou ook in de familie, deze vorm van migraine? mijn moeder had deze vorm ook. Na de overgang is deze vorm over gegaan in de klassieke migraine.
Ik had veel steun tijdens de aanval aan mijn moeder. Ik belde haar dan en ze begreep hoe angstig ik mij voelde. Ze kon mij dan geruststellen. Jammer genoeg meot ik het nu zelf doen, want mijn moeder is twee jaar geleden overleden.
Ik merk trouwens wel, dat ik mijn aantal uren slaap s''nachts moet maken, anders is dit voor mij een uitlokker. Ik heb dan ook vaak op 1 januari een aanval !!!!!!
Ik hoop dat je wat hebt aan mijn verhaal.
Sterkte.


Geschreven door: marianne op Woensdag 10 Januari 2007 om 12:40 Ongepaste reactie?

Ik zelf herken de klachten heb ook vaak hoofdpijn met aan linker kant van wang, tong, arm en hand. Ben er voor bij de huisarts geweest maar word door die man niet serieus genomen, en krijg er dus ook niks voor er is gezegt dat ik er maar mee moet leren leven. Het is heel erg dat je met dit soort klachten gewoon weg niet serieus genomen word. groetjes marianne


Geschreven door: tanja op Dinsdag 13 Maart 2007 om 14:19 Ongepaste reactie?

heb tijdens mijn zwangerschap voor het eerst uitval verschijnselen gekregen zonder hoofdpijn was daarna erg moe. Kreeg van een neuroloog te horen dat het migraine accompagnee was en dat dat na mijn zwangerschap wel weg zou zijn. Een dag na de bevalling heb ik weer zo''n aanval gehad en ook nu werd er weer gezegt migraine accompagnee. En is men weer vertrokken. In december kreeg ik erge buikpijn en werd er gezegd je darmen doen het niet daags daarna was mijn lichaam vreselijk gejaagd en ben ik bij de dokter geweest zal wel iets psychisch zijn dus riagg. Heb slaap middelen gekregen en een twee weken later ging het een stuk beter. vorige week viel ik s''morgens na erge buikpijn zomaar flauw en bleef pijn in mijn buik houden alsof ik galstenen had. Huisarts geweest ja weet niet. Zaterdag morgen stap misselijk uit bed en ben draaierig. langzaam zakt rechter oog weg en mond hoek ook praten gaat niet meer en mijn arm doet het niet meer. naar een wekendarts in een andere woonplaats door gestuurd naar het ziekenhuis naar neuroloog. deze stelt opnieuw migraine accompagnee vast. hier mee naar vervangende huisarts daar ik ook steeds weg val. Laat opnieuw bloed nakijken niets te vinden. Ja niets aan te doen veel rusten en weinig doen. Gaat moeilijk als je een kindje van vijf en van vijfmaanden hebt. Ben uit eindelijk maar het internet op gegaan om op te zoeken wat migraine accompagnee in houd maar overal staat dat je hoofdpijn hebt en dat heb ik niet . Ben na zo''n aanval alleen heel erg moe. Wie heeft dat ook. En wat zijn de volgende stappen die ik zou kunnen ondernemen. Groetje tanja


Geschreven door: Angelique op Donderdag 17 Mei 2007 om 16:22 Ongepaste reactie?

Herkenbaar!

Afgelopen zomer, ben ik op advies van mijn huisarts naar de neuroloog geweest (de huisarts dacht zelf aan een beroerte). Na wat onderzoeken kwam hij met de diagnose migraine (Migraine accompagnťe). Hij zei gelijk, je bent kerngezond dus maak je geen zorgen! Fijn om te horen, maar hoe nu verder? Ik vroeg of er medicijnen voor waren en hij gaf gelijk aan dat die er wel waren, maar dat dit geen vaatvernauwende medicijnen mogen zijn! Hij heeft het bericht doorgestuurd naar mijn huisarts! De medicijnen die ik van de huisarts heb gekregen zijn Arthrotec, dit zijn vaatverruimende medicijnen (wordt gebruikt bij Reuma!).

Ik heb zelf de meeste moeite met het denken en de spraakstornissen. Op sommige momenten kan ik echt niet helder denken! Hebben jullie tips wat daar aan te kunnen doen? Het beÔnvloedt mijn dagelijks leven! (kom dan zo dommig over)


Geschreven door: henny,vanpetersen@gmail.nl op Zondag 20 Mei 2007 om 20:35 Ongepaste reactie?

Inmiddels 63 jaar is bij mij deze vorm van migraine heel wat minder geworden. Ik was altijd bang dat ik tijdens zo`n aanval mijn tong in zou slikken. Het begon altijd met het koker kijken de giebeltjes in mijn gezichtsveld en een warm gevoel. De verlamming voelde ik van uit mijn linkerhand naar boven kruipen en zo via mijn keel (brrr) naar de andere kant weer verdwijnen daarna volgde de hoofd pijn en de spraak verwarring. Denken kon ik dan een paar dagen niet goed en het was beter dan maar geen auto te gaan rijden want het reactie vermogen was vele malen langzamer dan normaal. Tegenwoordig als ik het aanvoel komen dan neem ik druiven suiker dan is de aanval niet zo hevig en lang. Medicijnen neem ik al lang niet meer want daar had ik geen of weinig baat bij! Ps sterk licht zoals de tl lampen en spotjes in de winkels, en kaarsen bij het diner wekt ook nog wel eens een aanval op. Sterkte


Geschreven door: Mark op Vrijdag 7 September 2007 om 19:55 Ongepaste reactie?

Heb zeer zware migraine gehad van 15 - 18 jaar 3x per week een zware aanval waarbij ik bijna niks meer zag. (overal schitters) En soms verlaming verschijnselen of tintelingen had in 1 lichaamshelft. Ik ben toen naar een machnetizeur geweest op aanraden van mijn moeder. Ik was er scepties over maar het heeft mij verschrikkelijk goed geholpen!!!! Heb sinds dien ben nu 21 nog maar 1 aanval gehad. Ik wil niet beweren dat het een oplossing is maar het kan in iedergeval geen kwaad om het eens te proberen!!!


Geschreven door: gwendola op Woensdag 10 Oktober 2007 om 22:16 Ongepaste reactie?

ik wil even iedereen bedanken voor zijn/haar verhaal. Heb sinds kort ook deze verschijnselen en migraine door de arts/neuroloog vastgesteld, maar blijf het een beangstigende ervaring vinden steeds. Een kaleidoscoop visie op het focuspunt van mijn gezichtsveld is waar het mee begint. En inderdaad gevolgd door het uitslaan van wartaal terwijl ik precies weet wat ik wil zeggen, maar er komen hele andere woorden uit mijn mond. Ik heb gelukkig nog niet de hoofdpijnen. Doet goed te lezen dat jullie allemaal die ervaringen hebben, want je wilt graag een oplossing en als die er dus niet echt is wordt je toch wat moedeloos. Mijn arts stelde een onderhoudsdosering voor van vaatverruimende medicijnen om de aanvallen te verminderen. We hebben eerst maar afgesproken dat ik een dagboekje bij ga houden van hoe vaak ik een aanval heb. afhankelijk daarvan zal ik de beslissing nemen om of dagelijks medicijnen te slikken of inderdaad een acuut werkend medicijn. Voorlopig is dit laatste niet mogelijk aangezien ik borstvoeding geef.
Nogmaals bedankt.


Geschreven door: Jacqueline op Vrijdag 9 November 2007 om 23:04 Ongepaste reactie?

Ik heb vandaag voor het eerst migraine accompagnee gehad. Ik schrok me rot toen ik ineens niet meer kon praten. Ik kon geen zinnen meer vormen en zo. Wel fijn te weten dat ik niet de enige ben (ookal vind ik het rol voor jullie).


Geschreven door: Dan op Donderdag 13 December 2007 om 14:54 Ongepaste reactie?

Hi Ans,

Zou het misschien kunnen dat de ziektebeelden die hier worden beschreven, door zoetstoffen (Light producten) worden veroorzaakt?

De verlammingsverschijnselen zoals je beschreef komen ook voor in de documentaire Sweet Misery. (zie link beneden) Ook spraakproblemen in combinatie met hoofdpijn komt er in voor. Ga er even voor zitten en bekijk deze film over de gezondheidsproblemen met zoetstoffen, in het bijzonder aspartaam. Wellicht heb je er iets aan.
Ik besef dat dit voor velen controversiele informatie is onmdat de machtige lobby van de pharmaceutische industrie geen geld kan verdienen als mensen gezond zijn....Medicijnen betekenen namelijk inkomsten.

Aspartaam zit in meer dan 6000 producten. Hier de link voor de film Sweet Misery, over de gevaren van aspartaam.
De trailer: http://www.youtube.com/watch?v=uT7Zt3QHanI (2 minuten)
De hele film: http://video.google.com/videoplay?docid=-566922170441334340 (90 minuten)

Om je een compactere indruk te geven van de gezondheidsrisico''s van aspartaam is de volgende video clip van Fox 5 News wellicht de moeite waard:
http://www.youtube.com/watch?v=ELgW4KBY-o4 (10 minuten)


Diverse sites waarschuwen mensen al langer over de gevaren (inclusief migraine)van kunstmatige zoetstoffen zolas aspartaam:

http://www.aspartaam.nl/
http://www.fonteine.com/aspartaam.html
http://ftp.castel.nl/~voss01/artsen/aspartaam_arts_informatie.htm
http://www.ronfonteine.com/aspartaam.pdf

Misschien heb je er wat aan.

Dan


Pagina 1 van 6 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(Advertentie)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Levenmetmigraine.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Hoofdpijn van kinderen

De hoofdpijn van kinderen en de kopzorgen van hun ouders.

Is er eigenlijk wel een verschil tussen de hoofdpijn van kinderen en de hoofdpijn van volwassenen?

Het antwoord luidt : Ja.

Een interessant artikel van onze eigen redacteur neuroloog Pjotr Carbaat

Lees hier het hele artikel

INTERVIEW

Hoofdpijn is ťťn van de meest voorkomende medische klachten op de wereld. Er zijn hoofdpijnen die bijna niet te verdragen zijn en dagen aanhouden zoals migraine of cluster hoofdpijn. Deze gevallen kunnen terecht bij de hoofpijnpolikliniek van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Een gesprek met neuroloog Reinder Holscher.

Lees het interview

Nieuwe aanpak migraine

Een derde van de Nederlanders met migraine krijgt niet de behandeling die nodig is. Terwijl de behandeling en medicijnen er wel zijn. Migraine wordt nog niet voldoende erkend als een ziekte volgens neuroloog Eekers.

Lees het artikel (PDF)

Advertentie