Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Levenmetmigraine.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Levenmetmigraine.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Toos

Geschreven op: Vrijdag 23 November 2012 om 16:48
Ongepast of beledigend?

Hallo,

Heb sinds een aantal maanden bijna wekelijks 2 tot 4 dagen migraine! Ben ten einde raad! Kwam de website tegen van de in Duitsland gevestige Heino Nieland, heeft iemand daar ervaringen mee? En wie weet welke verzekeraar dit vergoedt?
Iemand nog tips/ ideeŽn? Heb al zoveel geprobeerd.. smiley 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: akimea op Maandag 26 November 2012 om 11:53 Ongepaste reactie?

Hallo Toos, nog even een aanvulling op mijn reactie van gisteren.

Op de website van Heino Nieland staat onder het kopje "patiŽntenervaring" de reactie van mijn dochter. Het is geplaatst op 14 augustus 2012 door mevr. Karin te Monster, 45 jaar. Het begint met: Geen migraine meer ťn je voelt je nog energieker ook!

Dan kun je lezen hoe zij de behandeling van de heilpraktiker heeft ervaren.

MVG AkimeaGeschreven door: Toos op Zaterdag 1 December 2012 om 18:55 Ongepaste reactie?

Bedankt voor uw reactie.
Welk bericht heeft u een dag ervoor geplaatst?
Kan het nl. niet vinden smiley

MVG,
Toos


Geschreven door: Sabine op Maandag 3 December 2012 om 09:58 Ongepaste reactie?

Dag Toos, ik heb jaren in de door jou beschreven situatie geleefd, veel gedokterd met weinig resultaat. Ik las op een gegeven moment op de kopzorgen website over Cefaly, wat ik ben gaan proberen Het klinkt raar, maar migraine is hiermee gewoon uit mijn leven verdwenen. Ik ben bijna vergeten hoe erg het was.

Heel veel sterkte!

Sabine


Geschreven door: Akimea op Zondag 9 December 2012 om 16:12 Ongepaste reactie?

Sorry voor dit late antwoord. Dit was mijn eerder geplaatste reactie:

Geschreven door: Akimea op Zondag 25 November 2012 om 20:54

Dag Toos, ik heb een aanvullende verzekering bij VGZ en die vergoedt 800,00 euro per jaar voor alternatieve geneeswijze waar de behandeling van de heer Nieland ook onder valt. Voor zover ik weet vergoedt Menzis deze behandeling ook.
Veel sterkte en het allerbeste!


Geschreven door: Toos op Dinsdag 11 December 2012 om 22:14 Ongepaste reactie?

Bedankt voor jullie reacties!
Ik ben weer eens stukje wijzer geworden..
En nu op naar resultaat.. smiley


Geschreven door: Toos op Vrijdag 14 December 2012 om 09:47 Ongepaste reactie?

Beste Sabine,

Zou je er iets meer over kunnen vertellen?
Dat is zo''n apparaat toch?
Heb er nooit van gehoord, maar heb gegoogled.
Hoe werkt het, en hoe vaak had je migraine?
Ik heb momenteel nog ong. 7 migraine- vrije dagen in de maand.. dus je snapt dat ik het meer dan beu ben..
Hoor graag van je!

Groet!
Toos smiley


Geschreven door: Tamara op Vrijdag 14 December 2012 om 20:05 Ongepaste reactie?

Hallo Toos,

Ik begrijp je wanhopigheid helaas maar al te goed. Ik heb ongeveer hetzelfde aantal migraine vrije dagen. En als je wanhopig bent, ga je ALLES proberen. Zo heb ik ook de zogenaamde ''therapie'' van Neiland geprobeerd. Ben meerdere keren behandeld, en het heeft me een flinke zak duiten gekost (geloof in totaal iets van 1500,- euro). Maar helaas, het heeft NIKS geholpen. Achteraf gezien ben ik echt bang dat dit zware oplichterij geweest is. Ik wilde het toen veel te graag, en ben en daarom voor gegaan. Maar ik wil je bij deze heel graag waarschuwen. Struin eerst het internet goed af. (En wat ik zelf denk, is dat de zogenaamde dr Nieland, zelf of zijn assistente, positieve ervaringen op het internet zet. Pas ermee op) Waarom is hij in Duitsland gaan zitten? Het is gewoon een Nederlander. In Duitsland kan iedereen zich vestigen, in Nederland zijn er regels.
Succes met je beslissing. En met je migraine. Overleg het anders eerst eens met een arts (huisarts, neuroloog).


Geschreven door: Tamara op Vrijdag 14 December 2012 om 20:11 Ongepaste reactie?

O ja, nog een aanvulling op mijn reactie van net. Ik ga zelf maandag een afspraak maken met Fempoli in Zwolle (was info aan het zoeken, vandaar dat ik vandaag op deze site terecht kwam). Mijn migraine is rondom de eisprong en menstruatie nog vele malen erger en onbehandelbaar. Neurologen kunnen er niet veel mee, behalve dezelfde medicatie voorschrijven als voor ''gewone'' migraine.
Ik las op het internet dat er hormoonbehandelingen bestaan voor deze menstruele migraine. Misschien is dit ook wat voor jou? Kijk maar eens op hun site anders. En een andere gynaecoloog kan natuurlijk ook.
Dit lijkt mij zelf eerlijk gezegd betrouwbaarder dan Nieland.
Groetjes!


Geschreven door: Sabine op Zondag 16 December 2012 om 16:37 Ongepaste reactie?

Hoi Toos,

Klopt, Cefaly is een apparaat voor thuis dat via een electrode prikkels afgeeft op je voorhoofd. Ik had 2 migrainedagen per week en het begon me echt op te breken, ook op mijn werk. Ik zag op het kopzorgenforum de bijdrage van Factfinder http://kopzorgen.studioleo.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=2&t=3419 en dat heeft me ertoe gebracht het te proberen. Met Cefaly kun je zowel de migraine voorkomen als behandelen tijdens een aanval. Bij mij werden de aanvallen al snel minder en de aanvallen die er nog doorheen kwamen waren sneller voorbij. Wie weet is het iets voor je. Wat ik belangrijk vond is dat ik het voor 49,- kon uitproberen voor 40 dagen. Ik gun je van harte dat het voor jou hetzelfde brengt.

Groetjes Sabine


Geschreven door: Sonja op Maandag 9 September 2013 om 00:36 Ongepaste reactie?

Hallo iedereen,

Sinds juni 2012 leef ik een hel, elke dag lag ik in het donker in mijn slaapkamer. Boosdoener: migraine. Mijn relatie bijna kapot, geen vriendinnen meer een en al duisternis in elke zin van het woord. Vorige week stelde iemand de cefaly voor. 49Ä voor 40 dagen huur. 245Ä in aankoop waarvan de huurprijs wordt afgetrokken. Donderdag ben ik aan de slag gegaan. Het doet geen deugt, het voelde voor mij heel oncomfortabel. Maar 1 dag na gebruik ben ik wakker geworden zonder migraine. 4 dagen laten zijn mijn gordijnen wijd open. Maar het apparaat moet wel enkele keren een beurt of 5 per dag op mijn hoofd staan. Dus zo een 15 keer 20 min. Ze beloven dat dit alleen in het begin is en dat na een week of 5, 20 min per dag genoeg is. Ik weet niet of ik binnen enkele weken kan schrijven dat ik geen migraine meer heb. Maar de resultaten die ik nu zie. Met het apparaat regelmatig op mijn hoofd heb ik dit weekend maar 2 migraine aanvallen gehad. Waarvan cefaly ze heeft kunnen aanpakken. En ik vind ook dat ik het onaangenaam gevoel kan verminderen door plat te blijven liggen maar bezig te zijn. Door tv te kijken. Het was trouwen maanden geleden dat ik dit heb kunnen doen. Alstublief probeer hem. Een spuit imitrex kost 34Ä. Alle triptanen zijn duur en geven je nog meer hoofdpijn. Voor die 49Ä moet je het niet laten. Bij ons in belgiŽ bestel je hem bij de apotheker.


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(Advertentie)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Levenmetmigraine.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Hoofdpijn van kinderen

De hoofdpijn van kinderen en de kopzorgen van hun ouders.

Is er eigenlijk wel een verschil tussen de hoofdpijn van kinderen en de hoofdpijn van volwassenen?

Het antwoord luidt : Ja.

Een interessant artikel van onze eigen redacteur neuroloog Pjotr Carbaat

Lees hier het hele artikel

INTERVIEW

Hoofdpijn is ťťn van de meest voorkomende medische klachten op de wereld. Er zijn hoofdpijnen die bijna niet te verdragen zijn en dagen aanhouden zoals migraine of cluster hoofdpijn. Deze gevallen kunnen terecht bij de hoofpijnpolikliniek van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Een gesprek met neuroloog Reinder Holscher.

Lees het interview

Nieuwe aanpak migraine

Een derde van de Nederlanders met migraine krijgt niet de behandeling die nodig is. Terwijl de behandeling en medicijnen er wel zijn. Migraine wordt nog niet voldoende erkend als een ziekte volgens neuroloog Eekers.

Lees het artikel (PDF)

Advertentie