Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Levenmetmigraine.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Levenmetmigraine.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

robbies

Geschreven op: Zondag 26 Oktober 2014 om 10:55
Ongepast of beledigend?

Sinds mijn vrouw geen gluten (tarwe) meer eet heeft ze geen last meer van migraine. medicijnen gebruik is spectaculair gedaald. alleen maar door glutenvrij dieet. tevens is ze verlost van helse buikpijn.

als je migraine hebt, eet een paar maanden glutenvrij.
het kost niks en gluten is sowieso gif voor heel je lichaam dus ook al heb je geen migraine kan je toch beter glutenvrij eten.

uit solidariteit eet ik nu ook geen gluten meer.
dit zijn alle broodprodukten en pastas.

glutenallergie die vooral buikpijn veroorzaakt maar ook migraine kan zeer gevoelig zijn. dus je moet alle gluten uit je dieet verwijderen. 1 broodkorrel kan al voldoende zijn voor het uitlokken van een aanval. in de meeste restaurants kan je dus niet eten. bv het bakken van een kroket (met gluten) in vet waarin je later friet (glutenvrij) maakt is voor sommige mensen al voldoende.

als je gaat testen adviseer ik absoluut niet in restaurants te gaan eten en thuis alles wat gluten bevat te verwijderden. als je alles vers koopt en geen processed food eet kan er niet veel mis gaan. maar let op ook medicijnen kunnen gluten bevatten dus je moet ook om glutenvrije medicijnen vragen.

bij mijn vrouw werkte het dieet vrij snel.
officieel op glutenallergie testen kan ook maar is vrij zinloos. de beste test is nl weer gluten te eten en direkt migraine en buikpijn te ontwikkelen. dan weet je dat je allergies bent voor gluten.

probleem is dat veel artsen alleen maar medicijnen uit schrijven maar veel te weinig weten over gluten.

ik ben bij mijn arts eindeloos met mijn vrouw langs geweest met buikpijn en migraine. uiteindelijk heb ik spanje een coloscopie laten doen en de spaanse arts opperde gluten allergie. triest.

hollandse artsen zijn echt zeer slecht en hebben een enorme plank voor hun hoofd. ik ga nu altijd naar spanje of duitsland. als je ze een credit card laat zien doen ze alles waar in holland de arts je laat verrotten in medicijnen omdat ie te lui is zijn vakliteratuur bij te houden. maar ja je moet wel betalen. heb je geen geld dan moet je het helaas met de hollandse zorg doen van afrika kwaliteit. daarom kan ik iedereen aanbevelen hard te gaan werken en veel geld te verdienen ipv lanterfanten en sp stemmen.

 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Amber op Donderdag 30 Januari 2020 om 19:51 Ongepaste reactie?

Mee eens, ik heb echt alles geprobeerd om van mijn migraines af te komen, door een tip van mijn moeder, om glutenvrij te gaan eten, heb ik dit maar uitgeprobeerd & ja mijn migraines daalden extreem! Daarbij voelde ik mij minder opgezet in mijn buik.

Alleen ben ik niet eens met “helemaal geen gluten” meer eten. Ik heb geen allergie, ik ben er alleen gevoelig voor & het triggert mijn migraines. Ik raad daarom aan om vooral gluten te blijven eten maar WEINIG! Zodat je lichaam niet volledig gluten zal afstoten zodra je even een pasta eet. Als je echt een ALLERGIE hebt, ja dan kan een broodkorrel al fataal zijn ja. Bij een gevoeligheid is dit niet het geval.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(Advertentie)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Levenmetmigraine.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Hoofdpijn van kinderen

De hoofdpijn van kinderen en de kopzorgen van hun ouders.

Is er eigenlijk wel een verschil tussen de hoofdpijn van kinderen en de hoofdpijn van volwassenen?

Het antwoord luidt : Ja.

Een interessant artikel van onze eigen redacteur neuroloog Pjotr Carbaat

Lees hier het hele artikel

INTERVIEW

Hoofdpijn is één van de meest voorkomende medische klachten op de wereld. Er zijn hoofdpijnen die bijna niet te verdragen zijn en dagen aanhouden zoals migraine of cluster hoofdpijn. Deze gevallen kunnen terecht bij de hoofpijnpolikliniek van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Een gesprek met neuroloog Reinder Holscher.

Lees het interview

Nieuwe aanpak migraine

Een derde van de Nederlanders met migraine krijgt niet de behandeling die nodig is. Terwijl de behandeling en medicijnen er wel zijn. Migraine wordt nog niet voldoende erkend als een ziekte volgens neuroloog Eekers.

Lees het artikel (PDF)

Advertentie