Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Levenmetmigraine.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Levenmetmigraine.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

D.Hellema

Geschreven op: Vrijdag 4 Mei 2018 om 11:52
Ongepast of beledigend?

Hallo,
Heb al jaren last van migraine maar heb recent een hartaanval gehad waarna de arts mij afraadt om nog triptanen te gebruiken. Wie heeft hier ook ervaring mee en wat kun je gebruiken als aternatief ?
 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Suzanne op Vrijdag 11 Mei 2018 om 23:21 Ongepaste reactie?

Bij mijn laatste aanval sloegen de triptanen niet aan. Toen heb ik mijn nek en hoofd ingesmeerd met magnesiumolie (En ik ben gaan slapen). De migraine ging niet over, maar het gaf een hoop verlichting! Dus wellicht het proberen waard?


Geschreven door: Andries op Zaterdag 19 Mei 2018 om 22:53 Ongepaste reactie?

Ik had vanaf mijn vijftiende last van periodiek een migraineaanval die meestal meer dan 24 uur duurde.
Toen ik 12 jaar geleden stopte met zuivel en suiker in mijn voeding te eten is het plotseling helemaal verdwenen en nooit meer teruggekomen.
Je kunt het uitproberen.


Geschreven door: wendy op Woensdag 23 Mei 2018 om 08:54 Ongepaste reactie?

ik gebruik nog steeds triptanen, maar heb gebruik ook andere zaken om de aanvallen te verminderen. mogelijk dat die jou kunnen helpen.
ik ben getest en ik blijk gevoelig (niet allergisch) te zijn voor lactose/glucose en tarwe en polyolen . dus dit helpt al enorm aan aanvallen als ik hier rekening mee hou.
verder kom ik 1x per 3 maanden bij de osteopaath die alles los maakt (spieren in mijn nek, maar ook mijn buik en ingewanden), rug enz. ook dit helpt enorm tegen de aanvallen. om te beginnen ging ik vaker maar nu lukt het met 1x per 3 maanden. verder rust reinheid en regelmaat. elke dag zelfde tijd naar bed en zelfde tijd opstaan, ongeacht vrije dagen of niet. en ik vermijd teveel prikkels.
en veel water drinken. vooral voor een aanval merk ik dat ik veel moet plassen en weinig dorst heb. probeer mezelf dan toch te dwingen om water te drinken.


Geschreven door: Mar op Zaterdag 14 Juli 2018 om 21:49 Ongepaste reactie?

Hallo Andries en Wendy

Ik wil ook een bijdrage geven en misschien heeft D. Hellema en Suzanne er ook wat aan.
Want ook ik heb al 20 jaar migraine gehad en ik kan eindelijk na zoveel jaren zeggen gehad.... wat voelt dat goed!

Ik heb jarenlang gezocht en gezocht ik heb van alles geprobeerd maar niets hiep tegen de aanvallen van migraine die ik eerst maandelijks had ( dat weren de hormoongerelateerde migraine, maar na de overgang ging het over in wekelijkse migraine.

Om een lang verhaal kort te houden, ben ik na 10 jaar modderen toch maar begonnen aan de triptanen.
Die hielpen de aanvallen te blokkeren, maar doordat ik het elke week had en ik dus elke week aan de triptanen moest was ik daar niet gerust op.
Uiteindelijk ben ik echt overgestapt op een dieet.
Gluten lactose en suikers varkensvlees heb ik uit mijn dieet geschrapt. Hoewel ik geen allergie heb wat de gluten betreft, neem ik wel speltprodukten, want glutenvrij is haast niet te doen.
Maar ik mijdt echt heel veel waar gluten inzit. Glutenvrij brood is niet te eten, vandaar het speltbrood, maar niet elke dag. Ik maak ook pannenkoeken van maismeel en boekweit meel.
Het is een hele uitdaging geworden wat veel aanpassingen vergt, maar het loont al de moeite: Ik ben na 20 jaar migraine-vrij!!!!
Niet te geloven. smiley
En ik geloofde het in het begin ook niet, maar ik ben zo blij dat ik heb doorgezet.
Dit wilde ik jullie even laten weten dat toch de voeding heel veel invloed kan hebben.
En een mooie bijkomstigheid: Ik voel me energieker en ben ook nog 4 kilo in gewicht kwijt. smiley

Mar


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(Advertentie)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Levenmetmigraine.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Hoofdpijn van kinderen

De hoofdpijn van kinderen en de kopzorgen van hun ouders.

Is er eigenlijk wel een verschil tussen de hoofdpijn van kinderen en de hoofdpijn van volwassenen?

Het antwoord luidt : Ja.

Een interessant artikel van onze eigen redacteur neuroloog Pjotr Carbaat

Lees hier het hele artikel

INTERVIEW

Hoofdpijn is ťťn van de meest voorkomende medische klachten op de wereld. Er zijn hoofdpijnen die bijna niet te verdragen zijn en dagen aanhouden zoals migraine of cluster hoofdpijn. Deze gevallen kunnen terecht bij de hoofpijnpolikliniek van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Een gesprek met neuroloog Reinder Holscher.

Lees het interview

Nieuwe aanpak migraine

Een derde van de Nederlanders met migraine krijgt niet de behandeling die nodig is. Terwijl de behandeling en medicijnen er wel zijn. Migraine wordt nog niet voldoende erkend als een ziekte volgens neuroloog Eekers.

Lees het artikel (PDF)

Advertentie