Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Levenmetmigraine.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Levenmetmigraine.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Lisa

Geschreven op: Zaterdag 12 Januari 2019 om 17:37
Ongepast of beledigend?

Hallo,
Ik ben Lisa en ik studeer gezondheidswetenschappen aan de Erasmus universiteit en ik moest een onderzoek doen naar een omstreden aandoening en daarvoor heb ik migraine gekozen. Mijn onderzoeksvraag is: Hoe kijkt de maatschappij tegen migraine aan en hoe ervaren patiŽnten dat? Nou zou het me heel erg helpen als wat mensen antwoord kunnen geven op de volgende vragen:
1. Wat zijn de voordelen van de juridische erkenning van migraine? Of merken jullie daar eigenlijk niet veel van?
2. Zien jullie verschil in de jaren van hoe mensen naar migraine kijken?
3. Delen jullie ook persoonlijke kennis onderling met elkaar? en zo ja wat soort dingen dan?
4. Voelen jullie je erkend door de maatschappij? Waarom wel en waarom niet?
Alvast super bedankt! De antwoorden zullen heel nuttig zijn voor mijn onderzoek!
 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Maud op Maandag 14 Januari 2019 om 23:26 Ongepaste reactie?

Ik heb behoefte aan contact met lotgenoten maar ik heb nog geen groep gevonden. Er zijn veel misvattingen over migraine maar ik heb de indruk dat het wel verandert.
Waar eerder het psychologisch werd bekeken of juist aan 1 ding zou liggen ( voeding bv) wordt het wel anders bekeken. Helaas denken mensen vaak dat het om hoofdpijn gaat. Was dat maar zo. Ik schaam me nu minder dan voorheen. Ik heb weinig invloed op aanvallen behalve leefstijl regels goed volgen.
Voor mij is juridische erkenning nieuw.
Veel succes met je onderzoek Lisa.


Geschreven door: wendy op Donderdag 24 Januari 2019 om 08:28 Ongepaste reactie?

hoi lisa
wat ik merk is dat migraine nog vaak wordt gezien als maar een hoofdpijntje. en dat ik ook vaak hoor, je hebt teveel stress. ik heb al meer als 30 jaar migraine en ken mijn triggers, en juist stress en is er geen van. op het moment dat ik migraine heb hebben mensen wel medelijden met me, maar als het gaat om inplannen van mijn leven en het dus ook invloed op hen heeft is er minder begrip. ik leef op rust reinheid en regelmaat. ik heb inmiddels geleerd om voor mezelf te kiezen, ondanks dat dit soms vervelende situaties kan geven met anderen. jammer dan, zij hebben geen migraine en voelen niet wat ik voel.
volledige erkenning is belangrijk maar ook moeilijk denk ik. migraine is een hersenziekte, maar ik weet bij mij dat hormonen soms me spelen, maar ook mijn darmen. mijn MDL heeft ontdekt dat bepaalde voedingsmiddelen mijn darmen prikkelen. dat geeft niet alleen darmklachten maar zijn ook triggers voor migraine. goed slapen, niet teveel prikkels binnen krijgen, vaste tijden van opstaan en slapen allemaal zaken die mijn migraine kunnen triggeren. en dan komt het nog soms zonder dat ik weet waarom.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(Advertentie)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Levenmetmigraine.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Hoofdpijn van kinderen

De hoofdpijn van kinderen en de kopzorgen van hun ouders.

Is er eigenlijk wel een verschil tussen de hoofdpijn van kinderen en de hoofdpijn van volwassenen?

Het antwoord luidt : Ja.

Een interessant artikel van onze eigen redacteur neuroloog Pjotr Carbaat

Lees hier het hele artikel

INTERVIEW

Hoofdpijn is ťťn van de meest voorkomende medische klachten op de wereld. Er zijn hoofdpijnen die bijna niet te verdragen zijn en dagen aanhouden zoals migraine of cluster hoofdpijn. Deze gevallen kunnen terecht bij de hoofpijnpolikliniek van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Een gesprek met neuroloog Reinder Holscher.

Lees het interview

Nieuwe aanpak migraine

Een derde van de Nederlanders met migraine krijgt niet de behandeling die nodig is. Terwijl de behandeling en medicijnen er wel zijn. Migraine wordt nog niet voldoende erkend als een ziekte volgens neuroloog Eekers.

Lees het artikel (PDF)

Advertentie