Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Levenmetmigraine.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Levenmetmigraine.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Dirk Nissen

Geschreven op: Donderdag 4 April 2019 om 17:34
Ongepast of beledigend?

Ik heb al lang migraine en wou graag weten of de onderstaande tip ook bij andere mensen werkt.
Ik ben natuurlijk geen arts en mijn migraine is niet noodzakelijk dezelfde. Overleg met de behandelende arts lijkt me meer dan aangewezen.
Ik heb meestal aanvallen met aura.
Het zal misschien verbazen maar ik zie de aanval eigenlijk als het herstelproces. Het is als een computer met een DB met informatie uit de ogen en die DB kan plots niet meer gebruikt worden. De DB moet terug opgebouwd worden. Terwijl dit herstelproces bezig is moet je zelf ook op de hoogte blijven en moet de informatie toekomen, dus je ogen regelmatig open zijn. Bij mij geeft dat minder koppijn dan bijvoorbeeld als ik inslaap te midden van die aanval.
Bij mij zie ik dan na eventjes - misschien 20 min - een ongestoord beeld maar het geeft dikwijls niet veel vertrouwen. Uit ervaring lijkt het me dan beter 1 uur, beter 2 uur te wachten en nog heel weinig te doen. Iets dat zwaar belast kan dan beter nog even wachten zoals plannen en initiatief nemen. Ik zou ook vermijden door de DB weer te snel met andere informatie te voeden zoals door sturen (met de auto of de fiets) meerijden en door de venster kijken. Anders kunnen er nog aanvallen volgen. 

Reacties op dit bericht:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht. U kunt als eerste reageren door hieronder uw reactie te typen.

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(Advertentie)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Levenmetmigraine.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Hoofdpijn van kinderen

De hoofdpijn van kinderen en de kopzorgen van hun ouders.

Is er eigenlijk wel een verschil tussen de hoofdpijn van kinderen en de hoofdpijn van volwassenen?

Het antwoord luidt : Ja.

Een interessant artikel van onze eigen redacteur neuroloog Pjotr Carbaat

Lees hier het hele artikel

INTERVIEW

Hoofdpijn is ťťn van de meest voorkomende medische klachten op de wereld. Er zijn hoofdpijnen die bijna niet te verdragen zijn en dagen aanhouden zoals migraine of cluster hoofdpijn. Deze gevallen kunnen terecht bij de hoofpijnpolikliniek van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Een gesprek met neuroloog Reinder Holscher.

Lees het interview

Nieuwe aanpak migraine

Een derde van de Nederlanders met migraine krijgt niet de behandeling die nodig is. Terwijl de behandeling en medicijnen er wel zijn. Migraine wordt nog niet voldoende erkend als een ziekte volgens neuroloog Eekers.

Lees het artikel (PDF)

Advertentie