Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Levenmetmigraine.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Levenmetmigraine.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Dirk Nissen

Geschreven op: Donderdag 4 April 2019 om 18:25
Ongepast of beledigend?

Ik heb al lang migraine en bekijk nu een mogelijkheid die het zou kunnen veroorzaken en wou graag weten of dit bij andere personen ook zo lijkt.
Ik ben natuurlijk geen arts en mijn migraine is niet noodzakelijk dezelfde. Overleg met de behandelende arts lijkt me meer dan aangewezen.
Ik heb meestal aanvallen met aura.
Ik zie niet alleen vlekjes bij een migraine aanval - in mijn twee ogen - maar zie meer vlekjes in 1 oog. Die gaan meestal zonder problemen weg, maar het kan wel even duren. Ze kunnen heel verschillend zijn. Ze lijken op wat je ziet als je in de zon kijkt. Maar blijven langer. Zou graag willen weten of ik dat echt alleen heb.
Tegenwoordig probeer ik ze weg te krijgen. Ik drink meer. Ze gaan in veel gevallen weg met magnesium (olie). Dikwijls merk ik dat spieren in mijn kaak dan gespannen staan. En dat zie ik dikwijls maar achteraf. De migraine aanvallen leken iets te maken te hebben met die spieren. (heb iets gelezen van de vijfde gezichttszenuw die in verband met migraine werd gebracht).
Maar omdat ik merk dat spieren daar in de buurt weleens in een kramp schieten lijkt er een kleine kramp bij mij bij te pas kan komen bij een aanval.
Het lijkt mij dat als je een kramp hebt je er gemakkelijker een tweede kunt hebben. Die een aanval zou kunnen meebrengen. Daarom zijn er mensen die een verband kunnen leggen tussen beide? Aanvallen en krampen?
Als iemand zou trachten de kans op krampen te verminderen (D, vocht, magnesium) moet hij misschien ook laten kijken naar de effecten van anti-colestorol medicatie en q10. Andere tips om minder krampen te hebben zijn welkom.
Ik heb een indruk, maar alleen bij mij zal het maar een indruk blijven, dat zelfs een kleine kramp kan volstaan, dat een eerste kramp dagen later nog met aanvallen kan te maken hebben en dat er nog andere zaken kunnen veroorzaakt worden. Maar dat is dus allemaal dus heel speculatief. 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: wendy op Donderdag 2 Mei 2019 om 14:44 Ongepaste reactie?

hoi, ik heb al vanaf mijn 12e mingaine( ben nu 45). bij mij wordt de migraine door verschillende oorzaken getriggerd. hormonaal, maar ook door bepaalde voedingsstoffen (in overleg met mijn MDL arts heb ik het FODMAP dieet gedaan, hierdoor weet ik welke voedingsstoffen mijn prikkelbare darm veroorzaken, maar ook heeft dat effect op mijn migraine). stress is bij mij geen trigger, onregelmatig leven wel, dus ik ga elke dag zelfde tijd naar bed en opstaan.(ongeacht weekend, werk of vakantie), ik ga3x per jaar naar de ostheopaath die mijn ingewanden los maakt en rug recht zet (botje ter hoogte bh bandje staat er ook om bekend te maken te hebben met migraine). verder veel water drinken, ik slik magnesium wegens de been krampen (die ik ook krijg van de dagelijkse med die ik slik voor de migraine). naal die jaren heb ik een beetje mijn weg gevonden in mijn ziekte, maar het valt niet altijd mee.


Geschreven door: Dirk Nissen op Maandag 17 Juni 2019 om 16:24 Ongepaste reactie?

Bedankt om te reageren. Ik had het niet onmiddellijk gezien.
Ja, veel water drinken doe ik nu dus ook. Zou ook nuttig zijn tegen krampen zoals magnesium. Heb verder niet iets gevonden dat ik eet en dat dan een invloed had op aanvallen.
Is er een verband te merken tussen die krampen en migraine aanvallen die dag en enkele dagen erna. Ik heb die indruk bij mij.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(Advertentie)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Levenmetmigraine.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Hoofdpijn van kinderen

De hoofdpijn van kinderen en de kopzorgen van hun ouders.

Is er eigenlijk wel een verschil tussen de hoofdpijn van kinderen en de hoofdpijn van volwassenen?

Het antwoord luidt : Ja.

Een interessant artikel van onze eigen redacteur neuroloog Pjotr Carbaat

Lees hier het hele artikel

INTERVIEW

Hoofdpijn is ťťn van de meest voorkomende medische klachten op de wereld. Er zijn hoofdpijnen die bijna niet te verdragen zijn en dagen aanhouden zoals migraine of cluster hoofdpijn. Deze gevallen kunnen terecht bij de hoofpijnpolikliniek van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Een gesprek met neuroloog Reinder Holscher.

Lees het interview

Nieuwe aanpak migraine

Een derde van de Nederlanders met migraine krijgt niet de behandeling die nodig is. Terwijl de behandeling en medicijnen er wel zijn. Migraine wordt nog niet voldoende erkend als een ziekte volgens neuroloog Eekers.

Lees het artikel (PDF)

Advertentie