Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Levenmetmigraine.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Levenmetmigraine.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Martina

Geschreven op: Vrijdag 10 Mei 2019 om 20:00
Ongepast of beledigend?

Ik ben 53 jaar en al sinds mijn 16 de migraine met aura. Ik heb altijd al veel aanvallen gehad met aura, niet meer kunnen praten of denken en krampen gevoelsverlies in arm en been. In maart dit jaar ben ik geopereerd en sindsdien heb ik bijna elke 3de dag een aanval. Soms wel 2 op een dag. Ook word ik s''nachts wakker en zit ik midden in een aanval. Zou de narcose een reden kunnen zijn van de toegenomen aanvallen? Ik ben echt radeloos. smiley 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: willow1953 op Zondag 26 Mei 2019 om 11:39 Ongepaste reactie?

Hallo Martina,

Ik weet daar niets van maar ik wil wel regeren en ben verbaasd dat er niemand heeft gereageerd eerder. Er moet toch meer over bekend zijn. Ik heb zelf vorig jaar een milde ingreep aan mn voet gehad onder narcose maar ik heb niet het gevoel dat ik nu meer aanvallen heb. Ik heb al migraine vanaf mn 6e jaar. Nu met aura. Helaas is er toch nog steeds heel weinig bekend over migraine vind je niet? Dat val me steeds weer op, ook al wordt er veel onderzoek gedaan.
Ik heb ook het idee dat bv je bloeddruk van invloed kan zijn en andersom. Ook zijn er theorieen over een gaatje tussen de hartkamers dat van invloed zou kunnen zijn op de migraine. Ik ga dat zelf laten onderzoeken. Ik loop toch al bij de cardioloog. Ik heb steeds maar het gevoel dat e.e.a. met elkaar te maken heeft.
Misschien iets voor jou om na te laten kijken?

groet Willow


Geschreven door: Linda op Dinsdag 28 Mei 2019 om 10:01 Ongepaste reactie?

Hallo Martine,

ik heb hetzelfde meegemaakt: ik heb in april een injectie gehad met een verdovingsmiddel bij de tandarts. Ik had al langer het idee dat ik daar slecht op reageerde n.a.v. eerdere ingrepen en gaf sindsdien altijd aan dat ik dat middel niet wilde. Ik heb het toch gekregen en sindsdien een vrijwel doorlopende aanval.
Dit middel (de stofnaam heet ''articaine'') wordt ook vaak gebruikt tijdens operaties, zou het kunnen dat jij daar ook sterk op reageert? Soms reageren mensen ook heel slecht op andere narcose-middelen, ik zou het zeker navragen bij de chirurg of anesthesist, die kan je vertellen welke middelen je gehad hebt. Laat je even weten wat er uit gekomen is?
Sterkte ondertussen, ik weet hoe het voelt en het is om gek van te worden...

Groet, Linda


Geschreven door: Martina op Donderdag 13 Juni 2019 om 21:21 Ongepaste reactie?

Ik ben in de tussentijd ook bij de tandarts geweest en verdoving. Ook hier volgen de aanvallen zich weer op. Vorige week bij de neuroloog geweest en deze geeft aan dat zij het vaker zien bij mensen dat de aanvallen toenemen na een operatie/verdoving. Wellicht ben ik er erg gevoelig voor maar ja je hebt zo weinig keuze als het moet dan moet het. Voor nu staat er een nieuwe MRI op de planning en ze willen ook een vaatonderzoek in de hals doen om te kijken of de doorbloeding goed is.
Dank jullie wel voor je reactie


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(Advertentie)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Levenmetmigraine.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Hoofdpijn van kinderen

De hoofdpijn van kinderen en de kopzorgen van hun ouders.

Is er eigenlijk wel een verschil tussen de hoofdpijn van kinderen en de hoofdpijn van volwassenen?

Het antwoord luidt : Ja.

Een interessant artikel van onze eigen redacteur neuroloog Pjotr Carbaat

Lees hier het hele artikel

INTERVIEW

Hoofdpijn is ťťn van de meest voorkomende medische klachten op de wereld. Er zijn hoofdpijnen die bijna niet te verdragen zijn en dagen aanhouden zoals migraine of cluster hoofdpijn. Deze gevallen kunnen terecht bij de hoofpijnpolikliniek van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Een gesprek met neuroloog Reinder Holscher.

Lees het interview

Nieuwe aanpak migraine

Een derde van de Nederlanders met migraine krijgt niet de behandeling die nodig is. Terwijl de behandeling en medicijnen er wel zijn. Migraine wordt nog niet voldoende erkend als een ziekte volgens neuroloog Eekers.

Lees het artikel (PDF)

Advertentie