Chronische hoofdpijn

U bevindt zich hier: Migraine Ľ Chronische hoofdpijn

Chronische hoofdpijn

Met chronische hoofdpijn wordt niets anders bedoeld dat de hoofdpijn heel vaak optreed. Internationaal spraken we af dat we van chronische hoofdpijn spreken wanneer die langer dan drie maanden op meer dan 15 dagen per maand optreedt. Chronische hoofdpijn zegt dus helemaal niets over het soort hoofdpijn. Chronische hoofdpijn is een vergaarbak van allerlei soorten hoofdpijn maar heel vaak gaat het dan om spanningshoofdpijn, migraine of een combinatie. Bij chronische hoofdpijn is heel vaak sprake van te veel medicatie gebruik. -->

(Advertentie)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Levenmetmigraine.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Hoofdpijn van kinderen

De hoofdpijn van kinderen en de kopzorgen van hun ouders.

Is er eigenlijk wel een verschil tussen de hoofdpijn van kinderen en de hoofdpijn van volwassenen?

Het antwoord luidt : Ja.

Een interessant artikel van onze eigen redacteur neuroloog Pjotr Carbaat

Lees hier het hele artikel

INTERVIEW

Hoofdpijn is ťťn van de meest voorkomende medische klachten op de wereld. Er zijn hoofdpijnen die bijna niet te verdragen zijn en dagen aanhouden zoals migraine of cluster hoofdpijn. Deze gevallen kunnen terecht bij de hoofpijnpolikliniek van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Een gesprek met neuroloog Reinder Holscher.

Lees het interview

Nieuwe aanpak migraine

Een derde van de Nederlanders met migraine krijgt niet de behandeling die nodig is. Terwijl de behandeling en medicijnen er wel zijn. Migraine wordt nog niet voldoende erkend als een ziekte volgens neuroloog Eekers.

Lees het artikel (PDF)

Advertentie