Hoofdpijncentra

U bevindt zich hier: Migraine Ľ Nederlandse Hoofdpijncentra

Nederlandse hoofdpijncentra

De Vereniging van Nederlandse Hoofdpijncentra bestaat uit een groep van ca. 30 hoofdpijncentra, waaraan neurologen verbonden zijn, die speciaal interesse hebben in hoofdpijn.

Naast het feit dat deze neurologen belangstelling hebben voor de behandeling van hoofdpijn, hebben ze bovendien in hun ziekenhuis een dusdanige multidisciplinaire zorgstructuur, dat zij het predicaat Ďhoofdpijncentrumí mogen voeren.

Wie gaat naar een hoofdpijncentrum?

Over het algemeen zijn mensen met allerlei vormen van moeilijk behandelbare hoofdpijn de voornaamste groep die in de hoofdpijncentra behandeld worden. Vaak worden zij dan doorverwezen door de huisarts. Ook kan het zijn dat mensen onvoldoende baat hebben bij hun huidige behandelaars en daarom een hoofdpijncentrum bezoeken. Hieronder kunt u op de landkaart kijken waar bij u in de buurt zich een hoofdpijncentrum bevindt en op welke wijze u eventueel bij hen terecht kunt.

Overzicht Nederlandse Hoofdpijncentra

U kunt klikken op het hoofdpijncentrum naar keuze voor meer informatie. U wordt dan direct doorverwezen naar de juiste informatie op de website van de Vereniging van Nederlandse Hoofdpijncentra.

Klik hier voor een lijst met alle Nederlandse Hoofdpijncentra.


Hoofdpijncentra Nederland weergeven op een grotere kaart

-->

(Advertentie)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Levenmetmigraine.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Hoofdpijn van kinderen

De hoofdpijn van kinderen en de kopzorgen van hun ouders.

Is er eigenlijk wel een verschil tussen de hoofdpijn van kinderen en de hoofdpijn van volwassenen?

Het antwoord luidt : Ja.

Een interessant artikel van onze eigen redacteur neuroloog Pjotr Carbaat

Lees hier het hele artikel

INTERVIEW

Hoofdpijn is ťťn van de meest voorkomende medische klachten op de wereld. Er zijn hoofdpijnen die bijna niet te verdragen zijn en dagen aanhouden zoals migraine of cluster hoofdpijn. Deze gevallen kunnen terecht bij de hoofpijnpolikliniek van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Een gesprek met neuroloog Reinder Holscher.

Lees het interview

Nieuwe aanpak migraine

Een derde van de Nederlanders met migraine krijgt niet de behandeling die nodig is. Terwijl de behandeling en medicijnen er wel zijn. Migraine wordt nog niet voldoende erkend als een ziekte volgens neuroloog Eekers.

Lees het artikel (PDF)

Advertentie