Migraine aura

U bevindt zich hier: Migraine » Migraine aura

Migraine aura

Een migraine aura bestaat uit klachten en symptomen die meestal optreden vlak voordat de hoofdpijn begint. Je kan één aura hebben of meerdere achter elkaar. Een aura duurt gemiddeld 20 minuten. Er zijn verschillende soorten aura's. De meeste aura's bestaan uit klachten over het zien: vlekken of wazig zien, vlekken zien met kartelranden, delen van waar je naar kijkt niet of maar voor een deel zien, sterretjes of schitteringen zien etc. Veel patienten zullen hun eigen aura herkennen als ze zoeken op Google naar "migraine aura" bij afbeeldingen. Aura's kunnen ook bestaan uit verlammingen, tintelingen en spraakstoornissen (niet uit je woorden kunnen komen).

Soms zijn er alleen aura's en is er daarna geen of nauwelijks hoofdpijn. Dat gebeurt nog weleens als de migraine patient ouder wordt. Deze raakt dan zijn hoofdpijn kwijt en houdt de aura's over of krijgt ze dan juist.

De oorzaak van aura's is niet goed bekend en waarom de een wel en de ander ze niet of nooit krijgt weten we ook niet.

Lees verder over de oorzaken van migraine. -->

(Advertentie)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Levenmetmigraine.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Hoofdpijn van kinderen

De hoofdpijn van kinderen en de kopzorgen van hun ouders.

Is er eigenlijk wel een verschil tussen de hoofdpijn van kinderen en de hoofdpijn van volwassenen?

Het antwoord luidt : Ja.

Een interessant artikel van onze eigen redacteur neuroloog Pjotr Carbaat

Lees hier het hele artikel

INTERVIEW

Hoofdpijn is één van de meest voorkomende medische klachten op de wereld. Er zijn hoofdpijnen die bijna niet te verdragen zijn en dagen aanhouden zoals migraine of cluster hoofdpijn. Deze gevallen kunnen terecht bij de hoofpijnpolikliniek van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Een gesprek met neuroloog Reinder Holscher.

Lees het interview

Nieuwe aanpak migraine

Een derde van de Nederlanders met migraine krijgt niet de behandeling die nodig is. Terwijl de behandeling en medicijnen er wel zijn. Migraine wordt nog niet voldoende erkend als een ziekte volgens neuroloog Eekers.

Lees het artikel (PDF)

Advertentie