Misverstanden over migraine

U bevindt zich hier: Migraine » Misverstanden migraine

Misverstanden over migraine

Door veel mensen worden hoofdpijn en migraine beschouwd als iets dat nu eenmaal bij het leven hoort. Iedereen heeft weleens een keer hoofdpijn. Vaak wordt hoofdpijn dan ook bestreden met zelfzorggeneesmiddelen, zoals paracetamol, aspirine of andere pijnstillers die zonder een recept van de dokter verkrijgbaar zijn. Voor een enkele keer hoofdpijn is dat uitstekend, maar bij regelmatig terugkerende hoofdpijn of migraine is het gebruiken van zelfzorggeneesmiddelen onvoldoende om de hoofdpijn of migraine te verminderen. Het is dan raadzaam zijn om de huisarts te consulteren.

In de volgende gevallen moet u zeker de huisarts bezoeken:

  • ondanks zelf genomen maatregelen neemt de hoofdpijn maar niet af
  • u krijgt zware hoofdpijn die u nog niet eerder heeft meegemaakt
  • u krijgt zonder aanleiding een snel opkomende, heftige hoofdpijn waarbij u zich ook nog eens erg ziek voelt
  • als u het vermoeden heeft dat uw hoofdpijnklachten veroorzaakt worden door één van de op deze website beschreven hoofdpijnsoorten: clusterhoofdpijn, migraine, spanningshoofdpijn of medicatie-afhankelijke hoofdpijn.

Samen met u kan de huisarts de juiste diagnose stellen en de juiste behandeling opstellen. Dit kan variëren van veranderd eet- of drinkgedrag (bijvoorbeeld minder koffie drinken) tot het nemen van migrainemedicijnen. Als u uw hoofdpijn / migraine onder controle kunt krijgen, bent u vaak al voor een groot deel geholpen.

Lees verder over spanningshoofdpijn. -->

(Advertentie)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Levenmetmigraine.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Hoofdpijn van kinderen

De hoofdpijn van kinderen en de kopzorgen van hun ouders.

Is er eigenlijk wel een verschil tussen de hoofdpijn van kinderen en de hoofdpijn van volwassenen?

Het antwoord luidt : Ja.

Een interessant artikel van onze eigen redacteur neuroloog Pjotr Carbaat

Lees hier het hele artikel

INTERVIEW

Hoofdpijn is één van de meest voorkomende medische klachten op de wereld. Er zijn hoofdpijnen die bijna niet te verdragen zijn en dagen aanhouden zoals migraine of cluster hoofdpijn. Deze gevallen kunnen terecht bij de hoofpijnpolikliniek van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Een gesprek met neuroloog Reinder Holscher.

Lees het interview

Nieuwe aanpak migraine

Een derde van de Nederlanders met migraine krijgt niet de behandeling die nodig is. Terwijl de behandeling en medicijnen er wel zijn. Migraine wordt nog niet voldoende erkend als een ziekte volgens neuroloog Eekers.

Lees het artikel (PDF)

Advertentie