Vraag het de redactie

LET OP: Dit is geen officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u sterk om met uw eigen behandelend arts contact op te nemen.

Overstappen naar andere Triptan?

Jamy_P, geschreven op: Maandag 22 Dec '14 om 15:20

Ik heb nu al ruim 15 jaar migraine. Eerst ben ik begonnen met Imigran en daarna over gegaan naar het "goedkopere middel" geworden met sumatriptan. Helaas kreeg ik meer bijwerkingen, waardoor ik uiteindelijk op advies over ben gegaan op Maxalt smelt. Nu is dit inmiddels het "goedkopere middel" geworden met rizatriptan.

Mijn migraine aanvallen veranderen echter. Ze lijken langer aan te houden, waardoor ik veel meer rizatriptan 10 mg moet gebruiken. Daarnaast heb ik nu bij 8 op de 10 aanvallen last van een aura. Daarnaast het gebruikelijk van hoofdpijn, overgeven ect.

Zou het zinvol zijn om over te stappen op een andere triptan? Zijn er ook nog andere mogelijkheden? Ik heb 1 jaar bloedverdunners geslikt ivm een doorgemaakte longembolie en in die tijd was ik volledig migraine vrij!
Titel Auteur Geschreven op
iconspacerOverstappen naar andere Triptan?Jamy_PMaandag 22 Dec '14 om 15:20

(Advertentie)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Levenmetmigraine.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Hoofdpijn van kinderen

De hoofdpijn van kinderen en de kopzorgen van hun ouders.

Is er eigenlijk wel een verschil tussen de hoofdpijn van kinderen en de hoofdpijn van volwassenen?

Het antwoord luidt : Ja.

Een interessant artikel van onze eigen redacteur neuroloog Pjotr Carbaat

Lees hier het hele artikel

INTERVIEW

Hoofdpijn is ťťn van de meest voorkomende medische klachten op de wereld. Er zijn hoofdpijnen die bijna niet te verdragen zijn en dagen aanhouden zoals migraine of cluster hoofdpijn. Deze gevallen kunnen terecht bij de hoofpijnpolikliniek van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Een gesprek met neuroloog Reinder Holscher.

Lees het interview

Nieuwe aanpak migraine

Een derde van de Nederlanders met migraine krijgt niet de behandeling die nodig is. Terwijl de behandeling en medicijnen er wel zijn. Migraine wordt nog niet voldoende erkend als een ziekte volgens neuroloog Eekers.

Lees het artikel (PDF)

Advertentie