Vraag het de redactie

LET OP: Dit is geen officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u sterk om met uw eigen behandelend arts contact op te nemen.

Kind met chronische migraine

, geschreven op: Maandag 9 Feb '15 om 23:14

Mijn zoon is nu 12 en heeft vanaf dat hij klein is migraine. Ook heeft hij een lange lijst van voedselintoleranties. Als hij iets verkeerds gegeten heeft triggert dit zijn migraine, maar gelukkig is nu bekend waar hij niet tegen kan. Probleem is dat zijn migraine in de loop der jaren steeds erger is geworden. Van een paar aanvallen per maand werd het een paar aanvallen paar week. Vanaf het vorig schooljaar is mijn zoon amper op school geweest door de migraine, heeft hij het dagelijks Hij wordt er altijd mee wakker, soms, als hij rond 0.00 uur wakker wordt omdat hij naar het toilet moet heeft hij ook al migraine. De afgelopen maanden heeft hij vaak zelfs eind van de middag geen migraine vrije uren meer. Door de migraine slaapt hij veel, nu hij zo extreem veel migraine heeft slaapt hij op een paar uur na de hele dag. Ook ''s nachts slaapt hij nog goed, door de migraine heeft hij kennelijk zoveel slaap en rust nodig. Het is vreselijk mijn kind zo te zien, in normale doen is hij altijd bezig en actief. Hij heeeft de afgelopen 2 jaar 3 medicijnen uitgeprobeerd: Depakine, Maxalt en nog iets, naam vergeten. Van alle medicijnen werd hij doodziek, hij vond het nog erger als de migraine. Tijdens een migraine aanval ziet hij soms vlekken, hij verdraagt geen licht en geluid, is misselijk en is altijd heel ''slapjes '' zoals hij het noemt. Hij moet op zijn billen de trap af. Dat krachteloos zijn tijdens migraine heeft hij extreem. wat eten helpt. Hij heeft 2 jaar geleden een MRI gehad, was niks op te zien. Andere informatie, misschien van belang: hij heeft 2x een (lichte?) hersenschudding gehad. Ze hebben mij destijds 7 uur met persweeen laten liggen (geen artsen genoeg), waardoor zijn hoofdje 7 uur lang de enorme druk van persweeen heeft moeten doorstaan. Zijn neus heeft daardoor een paar jaar scheef gestaan, volgens de osteopaat zit dat vanbinnen nog niet helemaal goed. Neuroloog zegt alleen nog wat met medicijnen te kunnen doen, maar dat wil mijn zoon niet meer.
Sinds 3 maanden gebruikt hij het Cefaly apparaat, tot op heden zonder resultaat. Sinds een jaar hypnotherapie in het ziekenhuis, geeft soms iets verlichting, maar het is tot op heden niet afdoende. Ook acupunctuur geprobeerd, het naadje moest hij zelf een paar keer per dag activeren met een magneetje, maar geen resultaat. Wat zijn er nog voor mogelijkheden om hem meer kwaliteit van leven te geven? Is de nieuwe groep medicijnen al uit de testfase? Help!
Titel Auteur Geschreven op
iconspacerKind met chronische migraineMaandag 9 Feb '15 om 23:14
spacericonspacerKind met chronische migrainemama SDinsdag 10 Feb '15 om 07:46
spacericonspacerKind met chronische migrainePjotr CarbaatMaandag 16 Feb '15 om 11:19

(Advertentie)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Levenmetmigraine.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Hoofdpijn van kinderen

De hoofdpijn van kinderen en de kopzorgen van hun ouders.

Is er eigenlijk wel een verschil tussen de hoofdpijn van kinderen en de hoofdpijn van volwassenen?

Het antwoord luidt : Ja.

Een interessant artikel van onze eigen redacteur neuroloog Pjotr Carbaat

Lees hier het hele artikel

INTERVIEW

Hoofdpijn is ťťn van de meest voorkomende medische klachten op de wereld. Er zijn hoofdpijnen die bijna niet te verdragen zijn en dagen aanhouden zoals migraine of cluster hoofdpijn. Deze gevallen kunnen terecht bij de hoofpijnpolikliniek van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Een gesprek met neuroloog Reinder Holscher.

Lees het interview

Nieuwe aanpak migraine

Een derde van de Nederlanders met migraine krijgt niet de behandeling die nodig is. Terwijl de behandeling en medicijnen er wel zijn. Migraine wordt nog niet voldoende erkend als een ziekte volgens neuroloog Eekers.

Lees het artikel (PDF)

Advertentie