Vraag het de redactie

LET OP: Dit is geen officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u sterk om met uw eigen behandelend arts contact op te nemen.

Medicatie overgebruik

, geschreven op: Dinsdag 7 April '15 om 22:40

Vanaf het begin dat er bij mijn dochter op 13-jarige leeftijd migraine was, ben ik voor haar een hoofdpijndagboek gaan bijhouden. Vanwege de vele waarschuwingen voor medicatie overgebruik heeft zij nagenoeg nooit op meer dan 2 dagen in de week pijnstillers gekregen. Ondanks dat is de migraine chronisch geworden. Als ik het goed begrijp is het minimaliseren van pijnstillers juist om chronificatie tegen te gaan. Ook is bekend dat bij een aantal (ikmeen (mensen van de mensen die "afgekicked" zijn, er geen verandering in hoofdpijn en migraine is. Ik beheer de pijnstillers vanaf het begin, maar het is wel vaak wreed om pijnstilling te moeten weigeren, terwijl het hard nodig is. Aangezien zij toch al gechronificeerde migraine heeft, vraag ik me af of deze "regel" niet onnodig hard is. (Na heel veel zoeken bleek de enige pijnstiller die een beetje werkt saridon te zijn.Hoewel vanwege de beruchte ingredienten niet voor de hand liggend en huisarts en specialist er niet blij mee waren, hadden ze voor haar ook geen alternatieven) Inmiddels is mijn dochter 16 en kan zij al ruim 2 jaar niet meer naar school.
Titel Auteur Geschreven op
iconspacerMedicatie overgebruikDinsdag 7 April '15 om 22:40
spacericonspacerMedicatie overgebruikPjotr CarbaatZondag 12 April '15 om 10:10

(Advertentie)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Levenmetmigraine.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Hoofdpijn van kinderen

De hoofdpijn van kinderen en de kopzorgen van hun ouders.

Is er eigenlijk wel een verschil tussen de hoofdpijn van kinderen en de hoofdpijn van volwassenen?

Het antwoord luidt : Ja.

Een interessant artikel van onze eigen redacteur neuroloog Pjotr Carbaat

Lees hier het hele artikel

INTERVIEW

Hoofdpijn is ťťn van de meest voorkomende medische klachten op de wereld. Er zijn hoofdpijnen die bijna niet te verdragen zijn en dagen aanhouden zoals migraine of cluster hoofdpijn. Deze gevallen kunnen terecht bij de hoofpijnpolikliniek van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Een gesprek met neuroloog Reinder Holscher.

Lees het interview

Nieuwe aanpak migraine

Een derde van de Nederlanders met migraine krijgt niet de behandeling die nodig is. Terwijl de behandeling en medicijnen er wel zijn. Migraine wordt nog niet voldoende erkend als een ziekte volgens neuroloog Eekers.

Lees het artikel (PDF)

Advertentie