Vraag het de redactie

LET OP: Dit is geen officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u sterk om met uw eigen behandelend arts contact op te nemen.

Migraine sans migraine

, geschreven op: Vrijdag 29 Mei '15 om 17:30

Hallo allemaal ik hoop dat iemand een antwoord op mijn vraag weet want ik vind het maar vreemd.

Ik heb vanaf begin 20 (ik ben net 58 geworden) hoofdpijn aanvallen gehad die terugkijkend geen spanningshoofdpijn aanvallen zijn geweest maar waarschijnlijk migraine. Sinds ruim 25 jaar kreeg ik de bekende aura''s maar had niet meer de heftige hoofdpijnaanvallen en had ik volgens de huisarts "oogmigraine", tegenwoordig heet dat gewoon migraine begreep ik een paar weken geleden bij de neuroloog.

Ik was bij de neuroloog omdat het patroon van de aura aanvallen erg was veranderd van een keertje per paar maanden na 5 in 4 dagen en op 1 dag 2 aanvallen direct achter elkaar en ik mij daar zorgen over maakte. Ik heb dan altijd een lichte hoofdpijn en druk maar voel me voor de aanval begint en uren erna "raar" in mijn hoofd. Als het moet kan ik na de aanval functioneren maar het liefst ga ik naar bed omdat ik me zo beroerd voel. Tijdens de aanval die meestal de bekende 30 minuten duurt kan ik heel voorzichtig opstaan en lopen maar beter blijven zitten.

Nu heb ik 5 weken terug iets nieuws meegemaakt. gedurende zeker 14 uur (de tijd dat ik wakker was) zag ik met mijn linkeroog alles wazig. Huisarts geweest, bloeddruk was torenhoog en mijn gemiddelde bloedsuikerspiegel is de laatste maanden zomaar met 400% verhoogd dus medicatie voor bloeddruk en diabetes zijn aangepast. Oogarts heeft het oog grondig onderzocht en er geen enkele afwijking (gelukkig :)aan kunnen vinden.

Vandaag heb ik voor de 2de keer zo een aanval. Ik voel me dizzy, misselijk en beroerd maar ja sta ook stijf van de stress nu wat dezelfde klachten geeft want ik ben ook bang en erg ongerust dat het een voorbode van een TIA of hartaanval zou kunnen zijn, iets waar ik door mijn andere ziektes en aandoeningen extra risico voor loop.

De huisarts denkt dat het een voor mij nieuw verschijnsel van de migraine is en ik nu gewoon een migraine aanval heb maar dan dus niet met de vertrouwde verschijnselen maar door met het linkeroog wazig te zien (vorige keer was ook het linkeroog) ik vind het maar vreemd dat dit nu de vorm is waarin ik een migraine sans migraine aanval kan hebben.

Is er iemand hier die dit herkend? Wie ziet nog meer alleen maar wazig met 1 oog voor zo een lange periode van 14 uur of meer want het kan begonnen zijn in mijn slaap omdat ik ermee wakker werd en het is overgegaan in mijn slaap, dus minstens 14 uur maar sowieso ook langer. Ik maak me hartstikke zorgen en betwijfel of ik dit nu als "mijn vorm van migraine" moet beschouwen.

Bedankt voor het lezen van mijn lange verhaal en bij voorbaat dank voor de info die je kan geven. Als het gewoon een veranderde vorm van "mijn"migraine is ben ik een stuk minder ongerust dan het idee dat er ergens in mijn bloedvaten een vernauwing of propje zit
Titel Auteur Geschreven op
iconspacerMigraine sans migraineVrijdag 29 Mei '15 om 17:30
spacericonspacerMigraine sans migraine (zonder hoofdpijn)Zaterdag 6 Juni '15 om 11:35
spacericonspacerMigraine sans migraine (zonder hoofdpijn)Pjotr Carbaat, neuroloogDinsdag 9 Juni '15 om 14:18
spacericonspacerMigraine sans migrainePjotr Carbaat, neuroloogDinsdag 16 Juni '15 om 09:00

(Advertentie)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Levenmetmigraine.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Hoofdpijn van kinderen

De hoofdpijn van kinderen en de kopzorgen van hun ouders.

Is er eigenlijk wel een verschil tussen de hoofdpijn van kinderen en de hoofdpijn van volwassenen?

Het antwoord luidt : Ja.

Een interessant artikel van onze eigen redacteur neuroloog Pjotr Carbaat

Lees hier het hele artikel

INTERVIEW

Hoofdpijn is ťťn van de meest voorkomende medische klachten op de wereld. Er zijn hoofdpijnen die bijna niet te verdragen zijn en dagen aanhouden zoals migraine of cluster hoofdpijn. Deze gevallen kunnen terecht bij de hoofpijnpolikliniek van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Een gesprek met neuroloog Reinder Holscher.

Lees het interview

Nieuwe aanpak migraine

Een derde van de Nederlanders met migraine krijgt niet de behandeling die nodig is. Terwijl de behandeling en medicijnen er wel zijn. Migraine wordt nog niet voldoende erkend als een ziekte volgens neuroloog Eekers.

Lees het artikel (PDF)

Advertentie