Vraag het de redactie

LET OP: Dit is geen officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u sterk om met uw eigen behandelend arts contact op te nemen.

Migraine?

thecatcherintherye, geschreven op: Maandag 10 Aug '15 om 23:58

L.S.,

Ik ben een vrouw van 17 jaar. Al een aantal jaren heb ik vaak (aantal keren per week, wel heel licht en anders aanvoelend, drukkend) last van hoofdpijn, dit is de laatste tijd veel minder. Soms (1 keer in de maand/2 maanden) is deze heel erg, dan kan ik ook niet goed tegen licht en geluid (geluid kan ik beter verdragen dan licht) en ben ik misselijk (nooit met braken). Die hoofdpijn zit meestal boven een van mijn ogen, is stekend/kloppend (meekloppend met mijn hartslag) en verergert enorm als ik met mijn hoofd omlaag ga dus als ik buk etc. Het gaat meestal over als ik een nacht heb geslapen en komt meestal pas ''s middags opzetten.
Mijn moeder heeft hier ook last van en mijn overleden oma, moeder van mijn moeder, had het ook. Die heeft een subarachnoÔdale bloeding gehad door een aneurysma. Ik vermeld dit allemaal maar omdat meer informatie over het algemeen beter is dan te weinig ;p
Nu ben ik een paar jaar geleden naar de huisarts geweest na een hoofdpijndagboek bijgehouden te hebben. Destijds is er bloedonderzoek gedaan, daar kwam niks uit. De huisarts gooide het op hormonale hoofdpijn, maar ik zie in mijn hoofdpijn zoveel symptomen van migraine dat ik daar niet echt in geloof. Ook zag ik geen verband tussen wanneer mijn hoofdpijn was en mijn menstruatiecyclus.
Ik zou graag willen weten of mijn twijfel gegrond is en wat ik dan bij (dezelfde) huisarts zou moeten vermelden om haar te doen inzien dat het niet hormonaal hoeft te zijn.
Alvast bedankt!
Titel Auteur Geschreven op
iconspacerMigraine?thecatcherintheryeMaandag 10 Aug '15 om 23:58
spacericonspacerMigraine?Pjotr Carbaat, neuroloogVrijdag 28 Aug '15 om 11:20

(Advertentie)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Levenmetmigraine.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Hoofdpijn van kinderen

De hoofdpijn van kinderen en de kopzorgen van hun ouders.

Is er eigenlijk wel een verschil tussen de hoofdpijn van kinderen en de hoofdpijn van volwassenen?

Het antwoord luidt : Ja.

Een interessant artikel van onze eigen redacteur neuroloog Pjotr Carbaat

Lees hier het hele artikel

INTERVIEW

Hoofdpijn is ťťn van de meest voorkomende medische klachten op de wereld. Er zijn hoofdpijnen die bijna niet te verdragen zijn en dagen aanhouden zoals migraine of cluster hoofdpijn. Deze gevallen kunnen terecht bij de hoofpijnpolikliniek van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Een gesprek met neuroloog Reinder Holscher.

Lees het interview

Nieuwe aanpak migraine

Een derde van de Nederlanders met migraine krijgt niet de behandeling die nodig is. Terwijl de behandeling en medicijnen er wel zijn. Migraine wordt nog niet voldoende erkend als een ziekte volgens neuroloog Eekers.

Lees het artikel (PDF)

Advertentie