Home > Misverstanden over migraine

Misverstanden over migraine

Door veel mensen worden hoofdpijn en migraine beschouwd als iets dat nu eenmaal bij het leven hoort. Iedereen heeft weleens een keer hoofdpijn. Vaak wordt hoofdpijn dan ook bestreden met zelfzorggeneesmiddelen, zoals paracetamol, aspirine of andere pijnstillers die zonder een recept van de dokter verkrijgbaar zijn. Voor een enkele keer hoofdpijn is dat uitstekend, maar bij regelmatig terugkerende hoofdpijn of migraine is het gebruiken van zelfzorggeneesmiddelen onvoldoende om de hoofdpijn of migraine te verminderen. Het is dan raadzaam zijn om de huisarts te consulteren.

In de volgende gevallen moet u zeker de huisarts bezoeken:

  • ondanks zelf genomen maatregelen neemt de hoofdpijn maar niet af
  • u krijgt zware hoofdpijn die u nog niet eerder heeft meegemaakt
  • u krijgt zonder aanleiding een snel opkomende, heftige hoofdpijn waarbij u zich ook nog eens erg ziek voelt
  • als u het vermoeden heeft dat uw hoofdpijnklachten veroorzaakt worden door één van de op deze website beschreven hoofdpijnsoorten: clusterhoofdpijn, migraine, spanningshoofdpijn of medicatie-afhankelijke hoofdpijn.

Samen met u kan de huisarts de juiste diagnose stellen en de juiste behandeling opstellen. Dit kan variëren van veranderd eet- of drinkgedrag (bijvoorbeeld minder koffie drinken) tot het nemen van migrainemedicijnen. Als u uw hoofdpijn / migraine onder controle kunt krijgen, bent u vaak al voor een groot deel geholpen.